Kuchnia

Kuchnia DPS w Szyldaku, nad której sprawnym działaniem czuwa szefowa kuchni Pani Elza Baczewska,  połączona jest z jadalnią i dwoma magazynami spożywczymi. Ponadto wyposażona jest w nowoczesne naczynia i sprzęt gastronomiczny. Praca kuchni, choć wymaga wiele wysiłku i zaangażowania ze strony kucharek, zawsze przebiega niezwykle sprawnie i profesjonalnie. Co więcej, pracujące często w pocie czoła Panie , gdyż jak wiadomo przygotowanie posiłków dla 80 mieszkańców to nie lada wyzwanie, potrafią tak doskonale wykorzystać swój potencjał, by potrawy były nie tylko smaczne, ale również ładnie podane. Wszystko przy tym dopełnia uśmiech, który nie schodzi im z ust każdego dnia.

Dzień rozpoczyna się tradycyjnie od śniadania, na którym jako pierwsza zawsze  podawana jest zupa mleczna.  Wyżywienie dostosowywane jest także do wymogów osób z różnymi przypadłościami zdrowotnymi np. dieta, cukrzyca, etc. Obiad, którego pozazdrościć nam może niejedna renomowana restauracja, również składa się z dwóch dań. Specjały serwowane przez szefową kuchni, nie są w stanie ominąć żadnego podniebienia. Jej „perełką kulinarną” staje się jakże pyszna i zarazem szybka potrawa…[przepis]. Podanie kolacji natomiast, zamyka cały dzień nielekkiej pracy kuchni.

Możliwość komentowania jest wyłączona.